Közeledõ esemény

  • Nincs esemény.

Bemutatkozás

Tisztelt Olvasó!

Őszinte örömmel és tisztelettel köszöntöm Önt abból az alkalomból, hogy egyesületünk útjára indítja honlapját. Célunk az, hogy elektronikus formában is megteremtsük a kölcsönös információcsere lehetőségét egyesületünk és minden kedves érdeklődő számára.

Engedje meg, hogy vázlatosan bemutassam egyesületünket:

Alakulásunk hivatalosan 2006. május 02-ra datálódik, amikor is a Pest-megyei Bíróság egyesületünket TE 4648 szám alatt nyilvántartásba vette Alapító Okiratát elfogadta.
Előtte spontán szerveződésként 2004. év óta már résztvettünk Sződliget közéletében elsősorban környezetvédelmi megmozdulások szervezésével.
Jelenleg 46 fő hivatalos bejegyzett tagunk van és büszkén mondhatjuk, hogy megközelítően kb. ugyanennyi szimpatizáns is figyelemmel kiséri munkánkat és vesz részt akcióinkban.

Nevünkhöz fűződik a már hagyományosnak mondható tavaszi és őszi falutakarítás, a rendszeres parlagfűírtás, de szeretünk kirándulni, kultúráltan szórakozni és ott vagyunk ha kell az árvízvédelmi munkáknál is!/Reméljük erre ritkán kerül sor!/
Szívesen részt veszünk társ civilszervezetek programjain is erősítve a közösségi szellemet ha még egyáltalán ilyenről beszélhetünk.

Amitől távol tartjuk magunkat az a napi aktuálpolitika helyi csatározásainak szintere.

Véleményünk persze mindenről van amiről kell, hogy legyen egy aktív és működő civil szervezetnek, de itt csak a falu érdeke jöhet szóba és azok a kérdések, melyek közérdeklődés tárgyát képezik.

Negyedévente megjelentetjük Hírlevelünket, mely nyomtatott formában minden családhoz eljut.

Munkánk szerves része, hogy rendszeresen részt veszünk pályázatokon, ahol elsősorban a környezetvédelmi projektek szerepelnek.

Várjuk új tagok jelentkezését! Kérjük kisérje figyelemmel munkánkat, véleményével, javaslataival tegye programjainkat színesebbé, hasznosabbá!

Köszönöm, hogy elolvasták köszöntőmet!

Üdvözlettel:
Dr Somogyi István
elnök

Az egyesület alapszabálya megtalálható a Dokumentumok menüpont alatt

 
Tisztelt olvasó!
2015.ben egyesületünk vezetésében változás történt. Új összetételű elnökség állt fel. Természetesen ez alapvető változást nem jelent az egyesület életében, hiszen adott az alapszabályunk, amelyben megfogalmaztuk elképzeléseinket. Talán egy pici változás hogy a kirándulás, túrázás is hangsúlyt kap a mindennapi életben. Sajnos persze hogy fiatalabbak nem lettünk ez bizonyos szempontból korlátokat is jelent. Természetesen várjuk továbbra is egyesületünkbe lakótársaink fiatal barátaink jelentkezését.
Papp István
Elnök

Share Button