Közeledõ esemény

  • Nincs esemény.

Szlovák Paradicsom

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMár 2013-ban is felvetődött a gondolat, hogy egy túrát kellene szervezni az úgynevezett „ Szlovák Paradicsonba” ami a Gömöri-Szepesi –Érchegység ben található. Akkor az egyik túratársunk el is készítette a túra pontos tervét, menetrendjét. Sajnos nem volt elég jelentkező hogy el is induljunk. Most 2014. 08. 20-án, Dinka Péter szervezésében és vezetésével végül négyen nekivágtunk a túrának, amit kétnaposra terveztünk. Terveink szerint az első nap Podlesok- Sucha Bela- Klastorisko-Podlesok ótvonalat járjuk végig. Ezen a szakaszon a szurdokban fém létrákon, láncos kapaszkodókkal és fa létrákon lehet közlekedni szigorúan csak egy irányba. (szembejövő forgalom nincs). Táv mintegy 10 km. (a szakasz végén a nehézsége miatt 15 km-nek éreztük)

A második nap a Hernád folyó nyomát jártuk be, ahogy a hegyet áttöri. Ez a szakasz, kb. 20 km volt.
Az első nap igazi bakancsos túra idővolt a második nap viszont szinte végig esőben lett teljesítve. Mindkét napon nagyon szép környezetben lélegzetelállító viszonyok között mentünk végig. A fényképek talán nem is adják vissza az igazi szépséget és veszélyt, ahogy az útvonalakon végig mentünk, hiszen meggondolandó volt, hogy az egyik kézzel kapaszkodva a láncba a másikkal fotózzunk-e, miközben alattunk ott a rohanó Hernád.
Nagyon szép két nap volt minden barátomnak, sőt ha van ellenségem, akkor annak is kívánom, hogy menjen el a Gömör-Szepesi- Érchegység e részébe, és menjen végig ezeken a szakaszokon (van még több is) Mi egy életre szóló élménnyel lettünk gazdagabbak. Igaz kis gyerekkel nem javasolnám, és tériszonyban szenvedők se ezt a túrát válasszák.

Papp István

Képek a galériában

Share Button