Közeledõ esemény

  • Nincs esemény.

Sződligeti Vándor Fakanál 2014 – összefoglaló

vandor_2014_k

 

 

 

A Sződligeti Vándor Fakanál – a Civilek Sződligetért Egyesület szervezésében – ebben az évben is útjára indult. Rekord számú csapat indult a versenyen, konkrétan 21-en neveztek be a már 8. alkalommal megrendezett vidám, jó hangulatú majálison. Külön köszönet illeti a Sződligeti Iskolás Gyermekekért Alapítványt, aki még vidám népi zenével is kedveskedett a résztvevőknek.

 

A résztvevők névsora ABC sorrendben:

-“A Csapat”
– Barangolók
– Cisze
– Gondozási Központ
– Gulyás család
– Jólész csapata Szlovákiából
– Jobbik Sződligeti Szervezete
– “Kétlakiak”
– Kék Duna Otthon
– Női Nyugdíjas Klub
– Okos Nők
– “Pavilonosok”
– “Se villa, se kanál”
– Sződligetiek Baráti Köre
– Sződligeti Iskolás Gyermekekért Alapítvány
– Sződligeti Nyugdíjas Férfiak Baráti Köre
– Tiszta Forrás Szövetség
– Vackor Természetjárók
– Václigetiek baráti Köre
– Zöldóvoda
– Zagyva család

A megmérettetés tárgya ebben az évben a vadhúsból készült ételek voltak. Készült is itt vaddisznó, őz, vadgalamb, vadnyúl a legkülönbözőbb módon, a legváltozatosabb körettel és a legtitkosabb recept szerint.
Nehéz dolga volt a zsűrinek /dr Sipos Tamás dandártábornok, a Szabadtűzi Lovagrend képviseletében, Fónagy István váci vendéglátós, Ónódi Szabó László szakács, Kis Ferenc vadhús nagykereskedő/, de dönteni kellett. Értékes különdíjak és ajándék csomagok kerültek átadásra. Köszönet a szponzoroknak ezúttal is. Minden csapat kiválót alkotott és minden csapat nyert ezen a versenyen.
A Sződligeti Vándor Fakanál ezúttal is tovább vándorolt. A zsűri értékelése szerint a harmadik helyezett lett a Gulyás család /vajdasági fácánleves/, a második díjat a Tiszta Forrás Szövetség/szarvas ragú erdei gombával+krumpli lángos/ kapta. A fakanál jelenlegi büszke nyertese és őrzője a Zagyva család lett a vaddisznó pörkölt “stroganoff “módon készült ételével. A Vackorosokat a zsűri elnöke meghívta egy főzelékfőző versenyre.
Ezúton is gratulálunk!
A szervezők ragaszkodtak a hagyományokhoz, melyet a jövőben is meg kívánnak őrizni. A rendezvényt Sződliget polgármestere Juhász Béla úr nyitotta meg, a díjakat Sződliget országgyűlési képviselője Harrach Péter Úr adta át.

Szponzoraink voltak:

– Sződliget Község Önkormányzata
– Üvegház Étterem
– Schröck István
– Midl Kfzt
– Koch’s Torma kft
– Fónagy István
– Dr Sipos Tamás
– Berki Tibor Húsbolt- Háztartási bolt Sződliget
– CBA Sződliget
– Gyógyszertár Sződliget
– Zöldségbolt Szabadság Tér
– Tünde Virágüzlet
– Borostyán Virágüzlet
– Rábai cukrászda- Prestige Szépségszalon- Csányi Zsolt Mazzsázskuckó
– György Ingatlan
– Dr Somogyi Kft

 

Minden szervezőnek, együttműködőnek, szponzornak ezúton is köszönetet mond a rendezvény szervezője, aki ezt az egészet 8. éve keveri, kavarja, kifőzi:

dr Somogyi István

képek a galériában

Share Button