Közeledõ esemény

  • Nincs esemény.

Lányokkal a Balaton körül

Attól szebb, nemesebb és felemelőbb dolog nincs, mint mikor az ember elhatároz valamit és az, valamilyen munka eredményeként  meg is valósul. Egyesületünk.- Civilek Sződligetért Egyesület – túrázó csoportjának még a februári éves túra összeállító megbeszélésén vetettem fel, hogy nagyszerű lenne, ha az év folyamán egy Balaton kerülő kerékpár túrát szerveznénk. Az ötletet jónak tartották a jelenlévők, beépítettük a túra tervünkbe, és -ha már volt ötleted, akkor szervezd is meg – címmel, megbíztak a szervezéssel. Tudtam és tisztában voltam azzal a ténnyel, hogy amióta a Balaton körül megépült a kerékpárút, nagyon sokan körbekerekezték a tavat. Mégis nagy dolognak tartottam, hogy szervezzük meg és teljesítsük is a távot. Természetesen viszonylag sokak érdeklődését felkeltette az ötlet (a túra terv megjelent a  cisze.hu illetve a sződliget.hu oldalain is), majd az idő múlásával csökkent a jelentkezők száma.
Végül is a kitűzött 2012. szeptember 5-i indulásra 8 fős csapat alakult ki.

A végleges terv az volt, hogy  5-én lemegyünk Balatonkenesére ( a kerékpárokat autóval levitetjük) és 6-án reggel kezdjük a kerekezést úgy, hogy a csomagjainkat és szerszámokat kísérő kocsi viszi, és a kísérő kocsi irányítja a túra menetét.
2012. szeptember 6-án reggel kezdtük meg a túrát és az első nap mintegy 76 km letekerése után értünk szállásunkra, Révfülöpre.
7-én reggel indultunk tovább és a túra leghosszabb szakaszát kb. 80 km-t teljesítve érkeztünk Fonyódra.
Fonyódi éjszaka után: 8-án reggel megkezdtük a túránk utolsó szakaszát Fonyód és Balatonkenese között. A távolság kb. 74 km volt. Amit délután 17.30 órára teljesítettük. Beérkezés után koccintással köszöntöttük egymást (kicsi meg is könnyezve) kiemelve, hogy amit vállaltunk azt végre is hajtottuk.
Mint minden közösségi akción azért voltak súrlódások az út során, volt defektszerelés, különböző beállítási gondok, ütközés, de utólag csak nevetve gondolunk ezekre vissza.

Összefoglalva : 3 megállóval megcsináltuk a Balaton megkerülő túrát, letekerve 230,52 km-t.

A túrázó csapat köszöni Dinka Péter és Somogyi István segítségét a kerékpárok  Sződliget és Balatonkenese közötti szállítását.

És végezetül,  akik kerékpáron teljesítették a távot:

Baráth Brigitta                           Monor
Gál Edit                                         Monor
Gődér Zoltánné Zsuzsa          Vác
Kovács Mónika                         Sződliget
Papp Istvánné  Erzsi               Sződliget
Papp István                            Sződliget
Szilvási Kata                         Sződliget

A kísérő autóban Buzás Krisztián     Sződliget.

A névsorból látszik, hogy ismét a „gyengébbik” nem volt az erős, nagyszerűen teljesítettek a lányok, mi férfiak, pedig jó éreztük magunkat közöttük.

Papp István

Képek a galériában

Share Button