Közeledõ esemény

  • Nincs esemény.

Hajóval Esztergomba

Korábbi írásomban már utaltam rá, hogy egyesületünk, Esztergomba szervez kirándulást, mégpedig hajóval. Szervező és egyeztető munkák után augusztus 11.-én végül 15 fővel indultunk kirándulni. Természetesen majd minden kiránduló társunk volt már Esztergomba, ki hajóval, ki autóval, ki vonattal de azért egy kis dunai hajókázás az mindig csábító. Arról nem is beszélve, hogy a Duna partját akár jobb akár baloldalról nagyjából ismerjük, de azért belülről a vízről egészen más a panoráma.

Maga a hajózás nagyon jó volt, kényelmesen utaztunk, a büfében frissítettünk, az viszont igaz kicsit fáztunk és ez nemcsak a menetszéltől volt, Kicsit borús és hideg volt az idő.

Jó két és fél órás utazás után értünk Esztergomba, ahol viszont már jó idő fogadott minket, és a megbeszélésünk szerint szabad sétára és városnézésre indultunk. Voltak néhányan akik a Keresztény  Múzeumot keresték fel, volt egy kis csapat akik a Duna Múzeumot választották, voltak akik csak egyszerűen a városban sétáltak, és voltunk néhányan akik a Mária Valéria hídon mentünk át ( nekünk sikerült) és sétáltunk egy kicsit Párkány főterén. Az idő viszont nagy úr, a nézelődésre szánt valamivel több mint két óra hamar elszaladt és már indulhattunk is vissza a hajó állomásra, ahol már várt minket a Táncsics nevű hajó, melynek fedélzetén nemcsak a látottakat beszéltük meg, hanem új játékokat is tanultunk például kockapóker, rabló römi, meg olyan kártyajátékot is aminek a nevét már el is felejtettem. Köszönjük a kirándulás szervezőinek a munkáját és köszönjük az Önkormányzatnak a kirándulási pályázatunk támogatását.

Papp István

Képek a galériában

Share Button