Közeledõ esemény

  • Nincs esemény.

Tovább a Kék túrán Nógrádban

 

Kedves Túratársak!

Újra gyalogolni hívlak benneteket. Ezen a nehéz, de szép túrán Nógrád dombjai között fogunk kalandozni, bejárjuk az Országos Kéktúra egy szakaszát, Becskétől Nógrádsipekig. Az első látnivaló Szanda vára lesz, de érte alaposan meg kell dolgozni, mivel komoly magaslaton vannak a romok. Viszont a kilátás egyszerűen pazar, lényegében az egész Cserhát látható innen. Megtekintésre érdemesek Szandaváralja település palóc portái és a falu helytörténeti gyűjteménye. Terényben egy orsós magnó múzeum, Cserhátsurányban meg egy szép kastély a legfontosabb látnivaló.

Nagyon fontos az előzetes jelentkezés, mert Sződligetről csak autóval tudunk a busz indulásának időpontjára, Rétságra érni. Rétságon természetesen bárki csatlakozhat. Mindenkit szeretettel várok a túrán.

A részletek az alábbi táblázatban olvashatók.

A TÚRA
Becske – Nógrádsipek
CÉLJA Az Országos Kéktúra 19. szakaszának bejárása Nógrádsipekig
A BEJÁRÁS MÓDJA gyalog
VEZETŐJE Dinka Péter +36209612505  dinka.peter@upcmail.hu
ÚTVONALA Becske – Szanda vára – Cserhátsurány – Nógrádsipek
IDEJE 2012 Június 9. szombat
GYÜLEKEZÉS HELYE, IDEJE Rétság, Börzsöny vendéglő előtt 6:00
INDULÁS 6:22-kor a Volán járatával Becskére
ÉRKEZÉS RÉTSÁGRA 19:31 (tervezett)
KÖZLEKEDÉS Sződliget – Rétság: gépkocsival, Rétság – Becske: Volán, Nógrádsipek – Szécsény – Rétság: Volán, Rétság – Sződliget: szgk.
KÖLTSÉGEK Útiköltség Sződligetről, szgk.+Volán, – telekocsi esetén – kb. 2.100.-/Fő, kaja+pia+belépők
JELENTKEZÉS A Sződligetről Rétságra szgk-val utazni szándékozók részére csak előzetes jelentkezéssel, e-mail-en. Rétságon bárki csatlakozhat
A FELKERESNI TERVEZETT LÁTNIVALÓK Szanda vára, Szandaváralja helytörténeti gyűjteménye, Cserháthaláp kastélya, esetleg a Becskén álló sztúpa
PECSÉTELŐHELYEK Becske, Szandaváralja, Cserhátsurány, Nógrádsipek
A TÚRA TÁVJA 27 km
SZINTEMELKEDÉS 700 m

 

 

Share Button