Közeledõ esemény

  • Nincs esemény.

Pest megye turistája – 5

Kedves régi és leendő túratársak!

Ha már Mikulás, akkor Pest megyei piros!

Következő – ez évben az utolsó – túránkat a Pest megyei piros túraútvonal 5. szakaszán tesszük meg, Gödöllő és Isaszeg között.

A Gödöllőre tömegközlekedéssel történő utazás kicsit bonyolult, ezért – a Sződligetieknek – az utazás más módját ajánlom: személygépkocsival Gödöllőre, majd a túra végpontjából, Isaszegről vonattal vissza Gödöllőre, onnan autóval haza. Kényelmesebb, gyorsabb és olcsóbb megoldás, mint a MÁV és a Volán.

Gödöllőn, a MÁV állomáson természetesen bárki csatlakozhat, mindenkit szeretettel várok.

A túrán két nézelődős megállót tervezek. Isaszegen felkeressük a Falumúzeumot, ahol mindenkinek kötelező jelleggel el kell mélyednie a népi kultúra és a 48-as Szabadságharc világában. A Gödöllőre történő visszatérés után, a Hídláb Tanszéken ellenőrző kérdések !!!

A rosszul válaszolók újabb kört gyalogolnak, vagy át kell, hogy adják a Krampusznak a Mikulástól kapott csokit. Ezt még eldöntöm…

Amennyiben marad még időnk, felkeressük Gödöllőn a Méhészeti Múzeumot. Garantáltan nagyon érdekes kiállítás. A belépő 500.- FT, a tárlatvezetés díja 5.000.- Ft. A költség miatt kérem, hogy jelezzétek előre a részvételi szándékot, mert a múzeumlátogatást meg kell rendelnem.

A túra adatai a következők:

A TÚRA ADATAI

CÉLJA A Pest megyei piros túraútvonal 5. szakaszának bejárása
A BEJÁRÁS MÓDJA gyalog
VEZETŐJE Dinka Peti +36209612505  dinkapeter@rubicom.hu
ÚTVONALA Gödöllő – Isaszeg
IDEJE 2011. December 10. szombat
GYÜLEKEZÉS HELYE, IDEJE SZŐDLIGETIEKNEK Sződliget, Szabadság tér, 7:15
INDULÁS SZŐDLIGETRŐL 7:30
INDULÁS GÖDÖLLŐ MÁV ÁLLOMÁSTÓL 8:30
ÉRKEZÉS SZŐDLIGETRE 18:00:00 (terv)
ÉTKEZÉS MÓDJA egyénileg
AZ UTAZÁS MÓDJA ÉS KÖLTSÉGE Személygépkocsival Gödöllőre és vissza, itt csak az üzemanyag költséget kell fizetni, kb. 500.-Ft. Isaszeg – Gödöllő MÁV: 245.-
EGYÉB KÖLTSÉGEK Belépők: Isaszeg – Falumúzeum 300.-Ft, Gödöllő – Méhészeti Múzeum (opció), költségét lásd: fent.
JELENTKEZÉS Az autós utazás miatt előzetes jelentkezés szükséges a fenti e-mail címen, 2011.12.06. 24:00-ig! Gödöllőn természetesen bárki csatlakozhat.
A TÚRA TÁVJA 13 km
SZINTEMELKEDÉS ÖSSZESEN 109 m

 

Share Button