Közeledõ esemény

  • Nincs esemény.

Pest megyei piros

2011. 11. 05.-én folytattuk a megyei piros jelzésen történő túránkat. A betervezett túra szakasz Vácegres- Gödöllő mintegy 23 Km. távolsággal.
Meglehetősen korán (legalábbis a korábbi túrákhoz képest) 6 órakor volt a gyülekező a vasút állomáson.  A Sződliget- Vác- Alsó- Veresegyház útvonalat vonattal tettük meg. Veresegyház- Vácegres távot busszal, Vácegres- Gödöllő távolságot gyalog az erdőn át  Máriabesnyő érintésével tettük meg. A sétánk során felmentünk a Margitára (344 m magas), sőt a bátrabbak a kilátótoronyba is.  Elmentünk a Babati tavak mellett és megnéztük az igen leromlott állapotban lévő Istállókastélyt is. Máriabesnyőn a kapucinus rendház melletti temetőben  felkerestük  Gróf Teleki Pál sírját . Érdekességként a temetőben megtudtunk nézni néhány  cigány sírt is. Számomra örömteli volt, hogy egy családi sírhelyet meg tudtam látogatni.  Gödöllőn a vasút állomás környékén néztünk szét, majd a Gödöllő- Vác útvonalat busszal, Vácról  pedig  Sződligetre vonattal jöttünk.
A túrán 10 fővel vettünk részt. (8 fő sződligeti  2 fő budapesti túratársunk volt)
Érdekességként meg kell említeni az egyik budapesti társunk az interneten keresve jutott el hozzánk – miután a kereső kiadta hogy 5. én  Sződligetről indul egy gyalogtúra. Ezúton is köszönjük hogy csatlakozott hozzánk. És várjuk a következő túránkra is, mint ahogy várjuk  túráinkra  a sződligeti túrázni vágyókat is.

Papp István

Képek a galériában

Share Button