Közeledõ esemény

  • Nincs esemény.

Pest megyei Piros túra

Kedves Túratársak!

A Pest megyei piros jelzésen történő vándorlásunkat tovább folytatjuk, következő úti célunk a Gödöllői-dombság északi része. Vácegrestől Gödöllőig tart ez a szakasz, amely talán a legtöbb látnivalót kínálja az összes közül.

Utunk során érinteni fogjuk a Gödöllő-dombság, és egyben a Pest megyei vándorlás legmagasabb pontját, a Margitát (344m). Elhaladunk a Babati tavak és az Istállókastély mellett, majd megérkezünk Máriabesnyőre, a híres búcsújáró helyre. A kapucinus rendház melletti temetőben felkeressük Teleki Pál sírját és az érdekes cigánysírokat.

Ez alkalommal a  Grassalkovich kastély megtekintésére nem lesz időnk. Mivel a túraútvonal Gödöllőről folytatódik és a következő szakasz csupán 13 km, ezért ezt a látnivalót a következő alkalommal keressük fel.

Vácegresig vasúton és autóbuszon utazunk (átszállás Vác-Alsóváros és Veresegyház állomásokon). A túrát Gödöllőn fejezzük be, innen autóbusszal Veresegyházra, majd vasúton – váci átszállással – térünk haza Sződligetre.

A túrával kapcsolatos adatok itt olvashatók:

 

A TÚRA

CÉLJA A Pest Megye Turistája Jelvényszerző mozgalom 4.szakaszának bejárása
A BEJÁRÁSÁNAK MÓDJA gyalogosan
VEZETŐJE Dinka Péter 209612505, dinkapeter@rubicom.hu
ÚTVONALA Vácegres – Gödöllő
IDEJE 2011.11.05
GYÜLEKEZÉSI HELYE, IDEJE Sződliget, vasútállomás 2011.11.05. 6:00
INDULÁS 6:16  Vác irányában
ÉRKEZÉS 18:40 (tervezett)
UTAZÁSI MÓDJA ÉS KÖLTSÉGE Sződliget – Vác-Alsóváros – Veresegyház: 460.- MÁV  Veresegyház – Vácegres: 400.- VOLÁN  Gödöllő – Veresegyház: 245.- VOLÁN Veresegyház – Sződliget: 460.- MÁV Összesen: 1.565.-
JELENTKEZÉS előzetesen e-mail-ben, vagy az indulás helyszínén
TÁVJA 21,5 km
ÖSSZES SZINTEMELKEDÉSE 443 m

 

Share Button