Közeledõ esemény

 • Nincs esemény.

Szuhovszky Béla Felnőtt Horgász-Emlékverseny /2011.06.26/

Még jóformán a május végi gyermek horgászversenyről diskuráltunk mi „nagy ho-hó”-k és egy hónap elteltével elérkezett a felnőttek vetélkedésének időpontja.
No, nem volt ez olyan egyszerű! A vezetőség is tárgyalta és természetesen a horgászok között  is élénk vita folyt arról, hogy a verseny előtt telepítsünk, vagy a verseny után?! Ha belegondolunk, fontos kérdés ez!

Az egyik tábor úgy gondolta, hogy:

 • Az előző telepítés maradványa a tóban már csekély. Legalábbis a kimutatások szerint. Ha már versenyzünk, legyen hal bőven.
 • Akkor izgalmas a verseny , ha minél több fogás van!

A másik tábor ezzel szemben:

 • A sok halból mindenki tud fogni, itt nem számít a tudás!
 • Semmi értelme, hogy „széttépkedjük” a halak száját, sérüléseket okozva. Ugyanis a kifogott halat mérlegelés után vissza kell helyezni a tóba!

Végül aztán nem telepítettünk a verseny előtt és a tudásnak adtunk nagy szerepet. A halakat meg se kérdeztük, hogy vajon ők mit gondolnak erről!

A lényeg, hogy 20 versenyző nevezett, az idő jó volt és minden résztvevő bemutathatta horgásztudományát, titkos etetőanyagát, csaliját és végül a zsákmányt.
Számomra örök talány, hogy mikor, hogyan, mivel érdemes horgászni. Ez a fogási eredményeimen meg is látszik! Egy biztos: a halak akkor kapnak ha én még nem érkeztem meg , vagy ha már elhagytam a horgászhelyet. Ha mégis fognék, az csak a véletlen műve , vagy a halak nem figyeltek oda!

Remek hangulatban az alábbi eredmények születtek:

 1. helyezett: Gyurkovics Gyula 116 db hal /a törpeharcsát és a snecit is halnak nevezzük!/, 1670 gr összesen. Gratulálunk Gyulának, akinek neve a vándorserlegbe gravírozásra került.
 2. helyezett:  Hadnagy István: 98 db, 1130 gr.
 3. helyezett: Altshach György: 84 db, 940 gr.
 4. helyezett:  ifj. Kelemen Ferenc: 52 db,810 gr.
 5. helyezett: Gáspár József: 43 db, 400 gr.
 6. helyezett: ifj. Szeidl János: 15 db, 220 gr.

A zsákmányról annyit, hogy a törpeharcsák átlagos mérete kb. 4-5 cm volt, de a kifogott keszegek némelyike még a 8-10 cm-t is elérte.
Pontyot nem fogott senki, habár az egyik versenyzőnek volt egy „szakítása”!

A versenyzők, oklevelet, serleget /első három helyezett/ és ajándékutalványt kaptak.

Hát igen, ilyen a horgászat! Tele van véletlen, kiismerhetetlen tényezővel.
Nem csökkentve a nyertesek tudását, képességeit, ha egyetlen egy ponty-akiket ugye nem kérdeztünk meg- éppen éhes lett volna, vagy kedve szottyant volna a felkínált csalik egyikére, alakulhatott volna másként is a verseny, de ez már így alakult és ez így jó ahogy van!

Köszönjük Czinege Norbert anyagi támogatását a versenyhez.

Sződliget,2011.06.26.

A Sződligeti Sporthorgász Egyesület Vezetősége nevében:

dr. Somogyi István
titkár

 

Képek a galériában!

Share Button