Közeledõ esemény

  • Nincs esemény.

Fakanalat fogtak a horgászok

Sződligeti lakosok mellett ínycsiklandó illatokkal is megtelt április utolsó napján a helyi Kisrét. A Civilek Sződligetért Egyesület (CISZE) immár ötödik alkalommal szervezte meg a különböző szervezetek, egyesületek, csoportok részére a „Vándor fakanál” elnevezésű főzőversenyt.

A 18 csapat nevezésével megrendezett eseményt Juhász Béla polgármester nyitotta meg, majd elkezdődött az igen változatos étkek elkészítése. Idén a káposzta alapú finomságok jelentették a versenyfeltételt, így az egyszerű korhelylevestől a csülkös-káposztás-kolbászos-babos ételkölteményekig a legkülönbözőbb falnivaló készült a bográcsokban. A főzés közben Molnár Ágoston harmonika játéka adott alapot az induló szervezetek közötti jó hangulatú beszélgetésnek, tapasztalatcserének. Pontban délben a szakértő zsűri tagjai – a Vidék Íze szakmagazin munkatársai – megkezdték az értékelést, majd az eredményhirdetésre került sor. A szponzorok által felajánlott díjakat Bábiné Szottfried Gabriella országgyűlési képviselő adta át.

A második helyen a Sződligeti Túra Klub elzászi csülkös káposztája végzett, megelőzve a  település Jobbik szervezetének csülkös-babos káposztáját. Az idei főzőverseny első helyét, és ezzel egy esztendőre a Vándor Fakanál őrzésének jogát a Sződligeti Horgász egyesület körmös-csülkös káposztája nyerte el.

A rendezvény értékelésében dr. Somogyi István, a CISZE elnöke örömét fejezte ki, hogy a község szerveződéseinek színe-java ismét részt vett a jó hangulatú eseményen, módot nyújtva egymás jobb megismerésére, a párbeszédre. Ígérete szerint a hagyomány jövőre is folytatódik, a „Vándor Fakanál” tovább segíti a közösségek összeérlelését.

A szervezők ezúton is megköszönik az esemény támogatóinak a segítséget. Az idei szponzorok:

– Csányi Zsolt /SPA Szépségszalon Vác/

– Sződliget Község Önkormányzata;

– Raszter nyomda;

– Üvegház Étterem;

– Borostyán Virágház;

– PRESTIGE Szépségszalon;

– Bábiné Szottfried Gabriella Országgyűlési Képviselő

– Rábai cukrászda;

– sződligeti CBA;

– sződligeti Kínai bolt;

– Barkácsüzlet;

– Szabadság téri zöldségüzlet;

– Tünde virágüzlet;

– Vidék Íze újság;

– Háztartási bolt;

– vecsési Ferihegy Kft.;

– Szabadság téri hentesbolt;

– Promt Pharma;

– Kék Duna Idősek Otthona;

– Barangolók;

– dr. Somogyi Kft.;

– ifj. Schröck István;

– Barabás Szabolcs;

– Horváth Tibor.

Fotók: Bányavári Pál

(képek a galériában)

Share Button