Közeledõ esemény

  • Nincs esemény.

CISZE Akcióterv 2009

CIVILEK SZŐDLIGETÉRT EGYESÜLET

AKCIÓTERV 2009.ÉVRE

/Megtárgyalva:2009.01.27.-i taggyűlésen/

1/Környezetvédelem:

a/ Tavaszi nagytakarítás és faültetés: 2009.március 21.-én vagy 28.-án!/időjárás függvényében!/ Pontos helyet és időpontot az akció előtt kb. egy héttel írásban közzétesszük!

b/ Őszi nagytakarítás és faültetés: 2009.szeptember 26. vagy október 02. Hely és időpont szintén a későbbiekben pontosítandó!

Mindkét megmozdulásunk attól függ, hogy mikor és mennyi facsemetét tudunk szerezni!

c/ Parlagfűírtás: Megkisérlünk újabb motoros fűkaszát szerezni és a parlagfűírtást két géppel, több alkalommal, Önkormányzat jegyzőjével egyeztetett helyen és időben alapvetően gépi erővel végezzük el! Folytatjuk azt a módszert is, hogy idősebb, nehezebben mozgó lakótársaink portája előtti árkokban és egyéb területen levágjuk a parlagfűvet!
Tagjaink között megszervezzük, hogy a parlagfűvirágzás előtti időszakban/ május/ egy alkalommal elkészítünk egy parlagfűszennyezettségi térképet Sződligetről és a jegyzővel közösen megoldást találunk az irtás megszervezésére! Fontos szempont, hogy nem vállaljuk át az Önkormányzat parlagfűírtási kötelezettségét , de segítünk annak végrehajtásában!

d/ Igyekszünk minél többen résztvenni a Jeles Környezetvédelmi Napok / madármegfigyelés, Föld Napja, Takarítási Világnap stb./ más szervezetek által szervezett rendezvényein és saját programjainkat is próbáljuk ezekhez igazítani!

C Környezetvédelmi kirándulás: Június elején /szintén időjárástól függően/
kirándulást szervezünk a Rododendronok világába ! /hely és időpont szervezés alatt/

d/ Az elmúlt évben ősszel elültetett tulipán, jácint és croccus hagymák fejlődésének figyelemmel kisérése és ápolása!

2/ Sződligeti Vándorfakanál

Időpont: 2009.04.25. szombat
Hely : Üvegház melletti terület /Duna-part/
Babos ételek versenye, szabadtűzön, vidám, családi, majálisi hangulatban a nagytekintélyű Sződligeti Vándorfakanál elhódításáért!
Igyekszünk minden sződligeti civil szervezetet, baráti társaságot, akár intézményeket is megnyerni a közös főzés és versengés örömeinek élvezéséhez!

3/ Hírlevél megjelentetése

Folytatjuk a Hirlevél kiadását / legalább 2-3 havonta/. Ebben beszámolunk egyesületünk programjairól, eredményeiről, általunk közérdekűnek tartott témákról!Elsősorban itt kell folytatnunk a tagtoborzást is! Nem titkolt célunk 2009.évben 50 főre emelni tagjaink számát!

4/ Pályázatok

a/ NCA pályázat a működési költségekhez.
b/ ANTSZ pályázat motoros fűkaszára
c/ Norvég Civil Alap: 1000 db facsemete megvétele és folyamatos öntözése ápolása költségeinek fedezetére.

5/ Szervezeti tervek:

Az elmúlt három év tapasztalatait értékelve részletes javaslatot kell kidolgozni az Alapszabály esetleges módosítására, illetve taggyűlés elé terjesztésére.
Felelős: vezetőség+Várhidiné
Határidő: 2009.május 31.

6/ Egyéb programok:

a/ Játszótér megvalósításában közreműködés társadalmi munkával és mozgósítással!
b/ Jótékonysági gyűjtés /december elején az MSZP-vel/
c/ „Zsíroskenyér –Party” december első két hetében!

Sződliget,2009.02.06                                               Vezetőség

Share Button